dinsdag 5 maart 2013

Ik zit hier nu om precies te zijn 12 dagen en eigenlijk zijn deze dagen me heel erg meegevallen. Het is heel gezellig in het vrijwilligershuis, dat scheelt ook wel een stuk. Ik heb echt het idee dat ik hier helemaal thuis ben. Het contact met de jongens is eigenlijk al vanaf de eerste week vrij goed. Er zijn een aantal jongens waar ik op het project veel mee optrek en dat maakt het makkelijker om les te geven. De laatste paar dagen zijn echter wel wat chaotischer verlopen. Omdat op dit moment de presidentsverkiezingen in volle gang zijn, is een groot aantal van de stafleden afwezig omdat zij moeten stemmen. Dit komt erop neer dat we met zijn vijven, drie dagen lang, rond de 50 jongens moeten bezig houden. We hebben al een sportdag georganiseerd, films gekeken. Morgen is de laatste dag voordat iedereen weer terugkomt. Dan laten we de jongens 'uitslapen' tot half 7 s'ochtends en mogen na het ontbijt gaan schoonmaken.

Nog even terugkomend op de verkiezingen. In Nairobi zijn deze rustig verlopen. Ik heb er eigenlijk vrijwel niets van gemerkt. Wat ik ervan begrepen heb is dat dit 5 jaar geleden anders is geweest. In het vrijwilligershuis hebben we een boek liggen met foto's van afgehakte handen en dode mensen, van tijdens de vorige verkiezingen. Niet heel geruststellend maar ik verwacht dat er verder weinig in onze buurt zal gebeuren. Morgen is de verkiezingsuitslag en dit kan nog wel spannend worden. Wat ik hoorde is dat er twee partijen zijn die groot zijn. Waarschijnlijk gaat Kenyatta winnen (hij zit nu gevangen in Den Haag). Odinga zal dan gaan verliezen en het is de vraag hoe zijn partij dit verlies zal gaan verwerken. De tribe van Odinga schijnt een van de meest agressieve in Kenia te zijn. Maar alsnog is dit speculatie en in het deel van Nairobi waar ik verblijf zal het naar verwachting rustig blijven. Er gaat hier nu trouwens ook een verhaal rond dat er een vrouw is bevallen van haar baby terwijl ze in de rij stond om te stemmen en dat ze haar baby toen Election heeft genoemd.

Wat er verder nog is gebeurd, uuhm. Ik heb vandaag een kreeft gevangen met een aantal jongens. En we hebben een trampoline gekregen. Het is echt grappig om te zien dat de jongens in het begin geen idee hadden hoe ze erop moesten springen. Nu zijn ze er niet vanaf te krijgen.

1 opmerking:

 1. Hoi Esther,
  Eindelijk kan ik jouw blog openen.
  leuk om te lezen dat het goed met je gaat en dat je je goed vermaakt.
  Pas goed op jezelf.
  oja PSV verliest van heerenveen en Ajax wint van zwolle. Ajax weer waar ze horen, op de eerste plaats groetjes ronald

  BeantwoordenVerwijderen