zondag 24 februari 2013

Mijn tweede dag. Het is niet dat ik van plan ben om elke dag iets te schrijven. Over een paar dagen zal ik dat al wel weer zat zijn. Maar voor nu doe ik het gewoon..

Vandaag ben ik om half 8 opgestaan, omdat we om half 9 richting de kerk gingen. Het was zondag dus er was een uitgebreide mis. We gingen lopend naar de kerk, langs de weg over een soort zandpad. Voor me liepen een paar Kenianen die probeerden een stuk prikkeldraad uit de struiken te trekken. Je weet tenslotte nooit wanneer dat van pas kan komen.. Na ongeveer een kwartier kwamen we aan bij de kerk. De jongens zaten al klaar. De mis duurde vor mijn gevoel ontzettend lang, ik denk dat het 1,5 uur was, maar ik heb me laten vertellen dat ik vandaag getuige ben geweest van de korte versie. Ik denk dat ongeveer een kwart van de jongens aan het slapen was. Dan begon er een lied, stonden we allemaal op, en wanneer deze afgelopen was ging een groot deel van de jongens weer verder met slapen. Op de terugweg ben ik samen met Christopher en Stanley naar het project gelopen. Daarna heb ik Chris en een andere jongen geholpen met hun huiswerk. Toen was het footballtime.

Chris, Efraim en ik begonnen met voetballen. Maar ik maakte al snel vrienden omdat ik kan hooghouden. Dus we eindigden met een rondo van 10 jongens. Daarna speelden we in teams. Barca tegen Real.

In de middag ben ik samen met Peter, een van de Slowaakse vrijwilligers, naar Ngong gegaan. Dat is net buiten Nairobi. Daar is een grote markt en we hadden eten nodig. Onze Italiaanse vrijwilliger gaat morgen weg dus we moeten zelf gaan koken. Na eerst in de matatu te hebben gezeten, stapten we over op de bus. Dit is hetzelfde idee als de matatu, alleen met meer zitplaatsen. Reggea op volume 35 en met een zo hoog mogelijke snelheid langs alle kuilen in de weg scheuren. Eenmaal in Ngong aangekomen zag ik gelijk de markt. Eerst dacht ik dat het een sloppenwijk was, maar er lag wel erg veel eten. Dus dat kon het nooit zijn. We liepen de markt op en overal waren kraampjes met groenten en fruit. Ook waren er kraampjes met kippen en er liepen dieren over de markt. Ik werd afgesneden door een eend met kuikens en er liepen ezels. Peter en ik waren de enige blanken dus we werden de hele tijd aangesproken. Het is moeilijk om steeds nee te zeggen of mensen te negeren, vooral omdat er vaak kinderen worden ingezet om je iets te laten kopen. Maar we hebben alles doorstaan en verlieten de markt met alleen de spullen die we nodig hadden. Daarna hebben we de rest van de spullen gekocht in de supermarkt en na een ontzettend verleidelijk aanbod maar niet heus, namelijk een ritje op een motor, te hebben afgeslagen, konden we weer naar huis.

1 opmerking:

  1. he es,
    En nu volhouden he om zoveel mogelijk op je blog te schrijven! groetjes mama

    BeantwoordenVerwijderen